CULTIVO DA SOJA E DE ALIMENTOS TRANSGÊNICOS NA AMAZÔNIA

UMA NOVA AMEAÇA OU OPORTUNIDADE FUTURA?

Abstract

The present study is characterized by descriptive research, which was developed through the hermeneutic method, through bibliographic research. It was found that the cultivation of soy and other transgenic foods is not enough to provide, within the Amazon region, advantages of an economic nature and of supplying the population, making it imperative to pay attention to the principle of prevention, in order to avoid uncontrolled environmental.

Author Biographies

Karine Nunes Lima, Universidade Federal do Amazonas

Mestranda pelo Programa de Pós-Graduação em Direito da Universidade Federal do Amazonas - UFAM. Especialista em Direito Público pela Universidade do Estado do Amazonas - UEA.

José Roque Nunes Marques, Universidade Federal do Amazonas

Doutor em Programa Multi-institucional de Pós-Graduação em Biotecnologia pela Universidade Federal do Amazonas. Professor do Programa de Pós-Graduação em Direito da Universidade Federal do Amazonas.

Mateus Mendes Valério, Universidade Federal do Amazonas

Mestrando em Constitucionalismo e Direitos na Amazônia pela Universidade Federal do Amazonas

Published
31/12/2021